finncomfort-header
Finn Comfort in 1945
Finn Comfort in 1945
Finn Comfort in 2018
Finn Comfort in 2018

Voor meer informatie:
FinnComfort Waldi Shuhfabrik GmbH
Walter-Tron-Str. 2
D – 97437 Haßfurt
Germany
Telefoon: +49 (0)9521 / 9 233 0
Website: www.finncomfort.de
Email: info@finncomfort.de

 

Over de historie

Alvorens het ontstaan van het schoenenmerk FinnComfort vertellen wij je graag iets over de historie van dit Duitse schoenenfabricaat:

In 1945 werd de Waldi Schuhfabrik opgericht in Hassfurt door Walter Tron. Er werden in het begin alleen kinderschoenen gefabriceerd. Pas in 1974 en 1978 respectievelijk begon de Waldi Schuhfabrik met de vervaardiging van dames- en herenschoenen. De fabriek ging zich steeds meer toeleggen op comfort schoeisel voor dames en heren met ergonomische voetbedden en richtte in 1986 het merk FinnComfort op. Als kroon op het werk kreeg FinnComfort van de faculteit biomechanica bij het instituut FÜR HÖHERE BILDUNG FÜR PHYSIK te Keulen hiervoor ook een predicaat.

FinnComfort is bijzonder trots op hun product dat op basis van medische inzichten en nog steeds geheel in Hassfurt in Duitsland wordt geproduceerd. Het merk richt zich met name op consumenten, die comfortabel en gezond willen lopen.

Alle dames- en herenschoenen zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een verwisselbaar, kurken voetbed. Voor vrijwel elke voet zijn er unieke leesten (van smal tot super breed), die de voeten optimale steun en de tenen volop bewegingsvrijheid bieden doordat altijd de natuurlijke voetenvorm wordt aangehouden. Qua breedte beginnen we met bijvoorbeeld de City leest (G-wijdte), daarna volgt de Lady Line leest (H-wijdte). De bredere voeten passen in de Finnamic leest (K-wijdte) en Profylaxe (M-wijdte).

Alle FinnComfort voetbedden zijn opgebouwd met natuurlijke materialen zoals kurk, jute en er worden geen schadelijke stoffen gebruikt voor de fabricage.

De collectie van FinnComfort is bijzonder ruim te noemen en najaar/winter 2018 kun je niet alleen een keus maken uit allerlei schoenen en de zogenaamde sneakers, maar ook uit diverse sandalen en slippers. Alhoewel er geen concessies worden gedaan aan pasvorm, zijn de dessins soms kleurrijk en innovatief geheel de mode volgend.

Naast de normale schoenencollectie heeft FinnComfort ook nog andere specialiteiten:

De ontwikkeling van de Finnamic lijn is zeker revolutionair te noemen. Wij hebben er zelfs een aparte informatiepagina voor gemaakt. Klik hier [link naar finnamic pagina op deze site] voor meer informatie over de Finnamic schoenen die je het gevoel geven op wolken te lopen.

Voor de zeer gevoelige brede voet en/of diabetische voet heeft FinnComfort samen met orthopedische specialisten de profylaxe-schoenen ontwikkeld. De gebruikte materialen zijn extra zacht, voorzien van extra polstering en zachte flexibele buitenzolen.

Finn Comfort schoenen verlichten veel voorkomende kwalen van de voet zoals fasciitis plantaris en vermindering van stress de voeten en rug.