finncomfort-header

Het verhaal van Finnamic schoenen, sandalen en slippers

1. Hielpolstering

In de Finnamic schoenen wordt een zachte schuimvulling aangebracht in de hielpartij dit noemen we dan ook een gepolsterde hiel. Dit heeft meerdere voordelen: Enerzijds is er geen irritatie van de hiel omdat deze polstering drukpunten verminderd en anderzijds zorgt deze polstering voor een betere omsluiting van de hielpartij waardoor slippen verleden tijd is bij deze schoenen.

2. Afrol van de hak

Doordat er geen hak onder de Finnamic schoenen zit en deze iets rond loopt, ervaart de drager ervan een zachte landing; of eigenlijk geen druk op de hiel bij het neerkomen van de voet. Dit principe is een uitkomst voor mensen die last hebben van (opkomende) hielspoorklachten.

3. Finnamic voetbed

De ergonomische binnenzool van Finnamic is gemaakt van ecologische kurk .Hier bovenop is eerst een zachte polstering en daarna de suede-leren deklaag aangebracht deze combinatie van materialen zorgt voor een optimaal voetklimaat. Het voetbed zorgt voor een zeer comfortabele demping om schokken van buitenaf goed op te vangen en het voetbed behoudt zijn vorm tijdens het dragen en absorbeert het voetenvocht optimaal.

4. Stabilisatie van de afrolzool

Doordat de voor- en achterzijde van de Finnamic zool iets rond loopt, zou je kunnen denken dat je staat te wiebelen. Het tegendeel is waar: door de brede ondersteuning en stabilisatie van het geleng krijg je een goede steun onder de voet. Het brede draagvlak onder het geleng zorgt voor stabiliteit.

stap-in-de-wereld-van-finnamic-finn-comfort

5. Pelotte

In elk Finnamic voetbed is een voorvoetsteuntje (zogenaamde pelotte) aangebracht net achter de voorvoetbotjes. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat de soms pijnlijke voorvoetbotjes zonder druk in de schoenen komen te liggen. Deze pelotte in combinatie met de ronde Finnamic afwikkelzool geeft een optimaal comfort aan de gehele voet.

6. Laag inschot

Het startpunt van de veterpartij in de Finnamic schoenen ligt lager dan in andere schoenen. Dit is ideaal voor mensen met een hoge wreef en heeft als voordeel dat je de schoenen goed en stevig om de voet kunt aanpassen.

7. Ruime teenbox

Finnamic gaat uit van de natuurlijke voetenvorm. Een Finnamic drager kan de tenen goed spreiden. Ook de hoogte van de teenpartij is ruimer waardoor voor mensen met een krabbel- of hamerteen nog voldoende bewegingsvrijheid ervaren.

8. Afrol van de voorvoet

Door de ronding van de zool wikkelt de Finnamic schoen beter af en gaat het lopen meer  vanzelf. Je krijgt als het ware een extra impuls en de pijn die het afwikkelen soms met zich meebrengt, verdwijnt. Deze oplossing is ideaal voor mensen met een wat pijnlijker grote teengewricht (de zogenaamde hallux valgus of hallux rigidus of hallux limitus). Doordat de voetbogen en het geleng van de voeten extra ondersteund worden wordt automatisch de druk van de voorvoet en hiel afgehaald waardoor deze schoenen aan te raden zijn bij een hielspoor, peesplaat maar ook bij een morton neuroom.

Met de voetbedden  en de schoenen van Finnamic aan je voeten gaat het lopen weer gemakkelijk en pijnvrij.