finncomfort-header

Het verhaal van Finnamic schoenen, sandalen en slippers

1. Hielpolstering

Nooit meer last van pijnlijke hielen als je de schoenen van Finnamic draagt! In de schoenen van Finnamic wordt in de hielpartij een polstering aangebracht wat het gevoel geeft dat de hielen omsloten worden door een kussen. Dit voorkomt blaren en rode hielen maar zorgt er ook voor dat de hiel beter in de schoen sluit en de voeten niet uit de schoenen slippen. Zeer geschikt voor mensen met gevoelige voeten of een gevoelige huid.

2. Afrol van de hak

De Finnamic schoenen verlichten klachten bij een hielspoor! Door de rondlopende zool hebben de schoenen van Finnamic geen hakhoogte in de zolen zitten en wordt bij elke stap de schok bij de landing op de hakken opgevangen waardoor hielklachten zoals bijvoorbeeld een hielspoor optimaal ontlast worden! Heb je last van klachten aan de hielen probeer dan eens de schoenen van Finnamic!

3. Finnamic voetbed

De ergonomische en anatomisch gevormde binnenzool van Finnamic is gemaakt van ecologische kurk .Hier bovenop is eerst een zachte polstering wat aanvoelt als een kussen, en de suede-leren deklaag  dat je niet gaat glijden in de schoenen, deze combinatie van materialen zorgt voor een optimaal voetklimaat. Het voetbed zorgt voor een zeer comfortabele demping om schokken van buitenaf goed op te vangen en het voetbed behoudt zijn vorm tijdens het dragen en absorbeert het vocht wat de voeten verliezen optimaal. Het voetbed zorgt ervoor dat de voeten optimaal ondersteund worden waar ze dat nodig hebben en en vooral onder het midden van de voeten om zo de hielen en de voorvoeten optimaal te ontlasten. Daarbij geeft het voetbed een aangenaam en droog gevoel gedurende de tijd dat je de schoenen draagt!

4. Stabilisatie van de afrolzool

Optimale stabiliteit bij een rondlopende zool kan echt! Ondanks dat de loopzool bij de Finnamic schoenen rond loopt kan ik je verzekeren dat je wel stabiliteit ervaart. Het brede draagvlak in het midden van de schoen zorgt voor die stabiliteit en ook voor een goede ondersteuning van de voetbogen.

stap-in-de-wereld-van-finnamic-finn-comfort

5. Pelotte (voorvoetsteun)

Last van een iets "doorgezakte" voorvoet? Probeer dan eens de schoenen van Finnamic! In elke schoen uit de Finnamic lijn zit een voetbed met een pelotte (voorvoetsteun) Deze pelotte bevindt zich net achter de middenvoetsbeentjes om deze iets te liften waardoor ze de ondergrond niet tot nauwelijks raken. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat de soms pijnlijke voorvoetbotjes zonder druk in de schoenen komen te liggen. Deze pelotte in combinatie met de ronde Finnamic afwikkelzool geeft een optimaal comfort aan de gehele voorvoet en laat klachten tijdens het lopen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

6. Laag inschot

Veel modellen uit de Finnamic lijn hebben een vetersluiting die langer is als gemiddeld, het voordeel hiervan is dat je makkelijker in de schoenen kan stappen en ze steviger kunt vastmaken op de punten waar dat belangrijk is. Daarbij is het ook een voordeel bij mensen met een hoge wreef. Ook zijn er modellen met deze vetersluiting die gecombineerd worden met een rits erg handig als de schoenen goed ingesteld zijn op de voeten hoef je alleen de rits te gebruiken, zetten de voeten gedurende de dag iets op heb je het comfort van de veters om hiermee de schoen opnieuw te stellen.

7. Ruime teenbox

Nooit meer ruimte gebrek bij de tenen! Alle schoenen uit de Finnamic lijn hebben een extra ruime teenbox. Finn Comfort gaat namelijk uit van de meest natuurlijke voetvorm en daarbij hoort zeker ruimte bij de tenen. De neuzen van deze schoenen zullen dan ook nooit spits lopen en ook is er extra ruimte in de hoogte gehouden om zo ervoor te zorgen dat de tenen optimaal kunnen bewegen tijdens het lopen en drukpunten echt verleden tijd zijn! Kortom dit is echt een uitkomst bij gevoelige tenen maar werkt zeker ook verlichtend bij mensen die last hebben van een mortons neuroom (zenuwbeklemming tussen de middenvoetsbeentjes) de gehele voorvoet kan hierdoor namelijk ontspannen waardoor de zenuw meer vrijheid krijgt.

8. Afrol van de voorvoet

Goed en pijnloos lopen voor voeten met een afwikkelbeperking, hiel- en voorvoetklachten doe je op de schoenen van Finnamic! Door de ronding van de zool wikkelt de Finnamic schoen beter af en gaat het lopen meer vanzelf. Je krijgt als het ware een extra impuls en de pijn die het afwikkelen soms met zich meebrengt, verdwijnt. Deze oplossing is ideaal voor mensen met een wat pijnlijker grote teengewricht (de zogenaamde hallux valgus of hallux rigidus of hallux limitus). Doordat de voetbogen en het geleng van de voeten extra ondersteund worden wordt automatisch de druk van de voorvoet en hiel afgehaald waardoor deze schoenen aan te raden zijn bij een hielspoor, peesplaatontsteking maar ook bij een morton neuroom.

Met de voetbedden  en de schoenen van Finnamic aan je voeten gaat het lopen weer gemakkelijk en pijnvrij.